Beeld & muziek
Maak herinneringen
Livestream
Niet iedereen kan altijd aanwezig zijn bij de begrafenis, crematie of afscheidsdienst van een geliefde of naaste. Bijvoorbeeld door ziekte of verblijf in het buitenland. Met een livestream kan iedereen digitaal de uitvaart bijwonen.
We kunnen de livestream verzorgen zelfs als er geen internet aansluiting aanwezig is.
Dit doen wij niet met een consumenten telefoonverbinding maar met professionele broadcasthardware om signaalverlies tot een minimum te beperken en de webstream zo hoogwaardig mogelijk te kunnen aanbieden.
Uitvaartvideo
Een video gemaakt van de begrafenis of crematie van een dierbare is een document met blijvende waarde. Het voelt misschien wat ongemakkelijk om een dergelijke emotionele gebeurtenis vast te leggen. Maar achteraf ben je blij met de bewegende beelden. En ik spreek uit eigen ervaring.
Je kunt er op elk gewenst moment rustig naar kijken. Alleen of samen. Om de dag nog eens te beleven en te zien wat je op de dag zelf misschien niet zag. Om de woorden en de muziek nog eens te horen. Om te delen met anderen die er niet bij konden zijn. Als troost en om te realiseren dat het echt voorbij is. Dat kan pijnlijk zijn, maar draagt bij aan de rouwverwerking.
Ik werk hiervoor samen met specialisten die de sfeer weten te pakken in een foto of video zonder de aandacht te trekken. Bescheiden en met oog voor de privacy van de aanwezigen bij de uitvaart.
Benieuwd wat de mogelijkheden van het filmen van een crematie of andere vorm van uitvaart zijn? Neem dan contact met mij op.
Muziek
Bij vrijwel alle uitvaarten in Nederland wordt muziek gebruikt. Live gezongen, een instrument of er wordt een cd afgespeeld met muziek die is gekozen door de overledene of door de nabestaanden. Muziek roept herinneringen op en brengt vaak tranen. De keuze van de muziek is een van de mooiste manieren om een uitvaartplechtigheid een persoonlijk tintje te geven. Veel mensen weten bij leven al wat er bij hun uitvaart gedraaid moet worden.
In aula’s is apparatuur aanwezig om muziek af te spelen. Daarnaast zijn er doorgaans ook faciliteiten voor live muziek. Het kan zijn dat een van de kleinkinderen een stukje op de blokfluit speelt of dat een familielid iets zingt.
Als u al vooraf uw muziek wilt regelen is het het meest verstandige om de gewenste nummers op een cd te zetten, in de juiste volgorde.
Bij kerkelijke uitvaarten wordt veel gezongen, oorspronkelijk was het idee hierachter dat mensen zich verbonden voelen met elkaar. In de protestantse kerk worden liederen en psalmen gezongen. Vaak overlegt de dominee met de nabestaanden welke liederen gezongen gaan worden. Meestal wordt gekozen voor liederen die passen bij de overledene of voor gezangen die de overledene mooi vond.
Bij de katholieke kerk wordt doorgaans gebruik gemaakt van vaste gezangen. De liturgie is hierdoor in nagenoeg alle missen gelijk, hoewel men tegenwoordig kiest voor iets meer afwisseling dan vroeger.
Live muziek
Waarom livemuziek op een uitvaart
Live gezongen nummers versterken het levensverhaal van de overledene. Het ontroert op een liefdevolle wijze en brengt herinneringen weer even heel dichtbij. Op die manier geeft livemuziek ruimte aan alle emoties die op dat moment voelbaar zijn en geuit mogen worden.
Op momenten van afscheid nemen willen we niets liever dan diegene nog even héél dichtbij ons houden. Ons ratio weet dat we los moeten laten, maar ons gevoel zegt heel wat anders. En eigenlijk kun je daar geen woorden aan verbinden, want wat moet je zeggen? Ik geloof dat muziek in dat stukje een hele belangrijke rol speelt. Want juist waar woorden tekortschieten, spreekt de muziek.
Waarom Kitty
Liefdevol, warm, puur en sereen zijn de kernwoorden die bij mijn muziek passen. Een mooi afgestemd geluid en nummers die aansluiten bij het leven van de overledene, nabestaanden, de setting en de sfeer horen daarbij. Mensen omschrijven mij als open, betrokken en oprecht. Ik ben tijdens het afscheid graag op de achtergrond aanwezig. Hoorbaar maar nóóit een zichtbaar middelpunt.